[...] koncentracji protein i najwyższego stopnia czystości. Dzięki temu białko to jest praktycznie całkowicie wolne od niepożądanych składników, które mogłyby obniżać jego wartość odżywczą. UNIKALNY PROCES PRODUKCJI Cały surowiec wykorzystany do produkcji ISOLATE 100 został wytworzony dzięki wykorzystaniu najnowocześniejszych technologii. [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/So_good!_Protein_i29735_d380x380.jpg Opis - Wysoka zawartość białka (26 g na porcję) - Nie zawiera aspartamu - Doskonały smak i rozpuszczalność - Idealny do kształtowania sprawnej, smukłej sylwetki i zachowania zdrowia - Wygodny sposób dostarczania białka w codziennym odżywianiu - Polecany w czasie odchudzania i [...]
[...] co potwierdza skuteczność działania białek serwatkowych. TROCHĘ O AZJATYCKIM ŻRÓDLE PEŁNOWARTOŚCIOWEGO BIAŁKA Białko sojowe zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy a jego wartość odżywcza jest niemal identyczna co białek zwierzęcych o wysokiej wartości biologicznej. Dla przykładu izolat białka sojowego uzyskał tą samą wartość 1 na [...]
[...] dostarczanie organizmowi w niewielkiej dawce niezbędnej ilości kalorii, zapewnia uczucie sytości. Przy niedowadze z kolei ważna jest duża przyswajalność miodu i jego wysoka wartość odżywcza. Przyjmowany systematycznie przyczynia się do szybkiego przyrostu masy ciała i chroni przed jej obniżeniem. Także u rekonwalescentów cenne jest dostarczenie [...]
[...] cieszą oko i są ciekawsze w smaku, ale i bardziej kaloryczne. Pieczywo chrupkie zwykle wypieka się w niskiej temperaturze z mąki żytniej. Ma postać cienkich płatków i małą zawartość wody (8-10 proc., a w zwykłym chlebie - ok. 40 proc.). Po upieczeniu płatki suszy się. Możne je przechowywać nawet rok. Wiele osób sądzi, że są wyjątkowo [...]
[...] fitosterole oraz kwasy tłuszczowe. Kwasy tłuszczowe mogą być nasycone, które przeważają w tłuszczach zwierzęcych i nienasycone, z przewagą w tłuszczach roślinnych. Dużą wartość biologiczną mają wielonienasycone kwasy tłuszczowe (WNKT), niektóre dla człowieka niezbędne (NNKT), gdyż nie mogą być syntetyzowane przez organizm i muszą być [...]
[...] tworzyć najróżniejsze kombinacje, zestawy. Owoce i jarzyny, zwłaszcza surowe, są bogatym źródłem biokatalizatorów, zwiększają rezerwę alkaiczną krwi, a przez obfitą zawartość błonnika i kwasów organicznych przeciwdziałają zaparciom stolca i procesom gnilnym w jelicie grubym. Przy sporządzaniu posiłków należy dbać o zachowanie potencjału [...]
[...] również oczywiście na bazie białek pochodzenia krowiego, ale przez dodatek białek serwatkowych pochodzenia koziego czy owczego zwiększa się ich różnorodność. Oczywiście zawartość tych białek pochodzenia innego niż krowie jest niestety mała. Tak więc białka serwatkowe inne niż krowie są w odżywkach bardzo pożądane i nie jest to absolutnie żadne [...]
[...] tkanki tłuszczowej. Zatem najbardziej praktycznym rozwiązaniem jest dieta, która zaspokoi głód oraz zapewni odpowiednią ilość składników odżywczych z naciskiem na zawartość protein. W ten sposób będziesz mógł jeść to , co lubisz i tyle, ile potrzebujesz . Pamiętaj jednak, ze jeść należy tylko wtedy, gdy naprawdę odczuwa się głód , a [...]
[...] (WPC) o bardzo dobrej rozpuszczalności oraz BV-104. Koncentraty białek serwatkowych charakteryzują się bardzo wysoką wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że koncentrowane białka serwatkowe uznano za wysoko efektywne źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób [...]
[...] co potwierdza skuteczność działania białek serwatkowych. TROCHĘ O AZJATYCKIM ŻRÓDLE PEŁNOWARTOŚCIOWEGO BIAŁKA Białko sojowe zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy a jego wartość odżywcza jest niemal identyczna co białek zwierzęcych o wysokiej wartości biologicznej. Dla przykładu izolat białka sojowego uzyskał tą samą wartość 1 na [...]
[...] oraz żółtka. Skorupa stanowi 10% masy jajka, zawiera ok. 3,5% skladników organicznych oraz ok.95% składników mineralnych (głównie węglan wapnia). Skorupa zabezpiecza zawartość jajka przed zanieczyszczeniami oraz umożliwia wymianę gazów. Bialko stanowi ok. 60% masy jajka, natomiast właściwa komórka jajowa (żółtko) ok 30% jego masy. Żółtko [...]
Szukałem tematu typu "Popraw swoją dietę", ale takiego nie znalazłem, więc muszę założyć nowy. Jak w temacie proszę o ocenę i poprawę diety. Na wstępie powiem, że jest ona jak najprostsza i niezbyt droga, by nie narażać rodziców na zbyt duże koszty, pomimo tego może sprosta wymaganiom. Wiek: 16 lat. Wzrost 174. Waga: 59-62 strasznie się waha. [...]
[...] sera koziego w pełni pokrywa dzienne zapotrzebowanie człowieka na ten składnik. Sery kozie zalicza się do grupy produktów spożywczych o wysokiej wartości odżywczej. Ich wartość odżywcza polega nie tylko na zawartości wysokowartościowych składników pokarmowych, lecz także na bardzo wysokiej ich przyswajalności przez organizm ludzki. Sery [...]
[...] dniach zawiera 0,4% alkoholu i działa obojętnie a po trzech dniach dojrzewania posiada 0,6% alkoholu i może być podawany osobom cierpiącym na przewlekłe biegunki. Kefir ma wartość odżywczą niższą niż jogurt lecz działanie podobne. Pobudza apetyt i usprawnia trawienie pokarmów zwiększając wydzielanie enzymów trawiennych. Maślanka [...]
[...] STCH - Ser Twarogowy Chudy PZK - Pierś z Kurczaka (mięso ) BZ - Białko Zwierzęce BR - Białko Roślinne W - Węglowodany TZ - Tłuszcze Zwierzęce TR - Tłuszcze Roślinne kcal - wartość energetyczna w kilokaloriach Obecnie ważę ok. 80kg, tak więc spożywam jakieś 3,3g białka, 7,5g węglowodanów oraz 0,5-0,6g tłuszczu na kilogram masy ciała. Proporcja: [...]